Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Strelitzia Nikolai

Ár:
1.990 Ft
Strelitzia Nikolai
Cikkszám: 10903-2
Elérhetőség: 24 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 15 - 25 cm
Szín: Zöld

Tulajdonságok

Strelitzia Nikolai
 • Gyömbérvirágú
 • Örökzöld
 • Szobanövény
 • Télállósági zóna (USDA): 9a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 10 m
  szobanövényként max. 5m
 • Fényigénye: napos
 • Vízigénye: átlagos
 • Ültetőközeg: humuszban és tápanyagban gazdag talaj
 • Szaporítás: tőosztással
 • Levél színe, mintája: zöld
 • Virág színe: kék

Leírás

A kék papagályvirág nevének utótagját, Nicolai, I. Miklós cárról kapta, arra a pompás eseményre utalva, mikor ennek a fajnak egy példánya Szentpétervárott 1858-ban a nyári kertben virágzott. Az egyébként Dél-Afrikából származó növény felbukkan még a Kanári-szigeteken, Madeirán és az Azori-szigeteken is. Szoros rokonságban áll a Pompás papagájvirággal (Streilizia reginae), amelyet hazánkban leginkább vágott virágként láthatjuk csodás virágcsokrokban. Levelei két sorban rendezkednek, sima szélűek, szürkészöldek és tapintásra bőrszerűek. Hasonlítanak a banánok levélformáihoz. A levelek akár 3 méter hosszúr és 50 cm szélesre nőhetnek. Gondozásától, életkorától és helyétől függően a Strelizia nicolai egész évben virágozhat. Hazánkban csak az idősebb növények hozzák kék virágaikat. A meleg és napsütötte helyet kedvelik. Átteleltetni 12 - 14%C-os zárt helyiségben kell. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés