Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Sansevieria Samurai Dwarf (S. ehrenbergii)

Ár:
3.990 Ft
Sansevieria Samurai Dwarf (S. ehrenbergii)
Cikkszám: 10835-1
Elérhetőség: 5 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 10 - 20 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft

Tulajdonságok

 • Spárgaféle
 • Szobanövény
 • Kertészeti zóna (USDA):10a -11
 • Kifejlett növény magassága: 10 - 15 cm
 • Fényigénye: napos, nem közvetlen napfény
 • Vízigénye: alacsony
 • Ültetőközeg: jó vízelvezető, perlittel kevert föld
 • Talaj pH értéke: 5 - 7.5
 • Ültetési időszak: tavasz, nyár
 • Szaporítás: dugványozással, levél- vagy rizomaosztással
 • Levél színe, mintája: zöld levelek vörös széllel és levélvéggel
 • Mérgező: étvágytalanság, hányás, depresszió, letargia
 • Nem állatbarát

Leírás

Nos ő az egyik kivétel. A Sansevieria ehrenbergii Afrikából származik és Törpe szamurájként is ismert. Örökzöld levelei V-alakot öltenek és szélei illetve a hegyei mentén enyhén vörös árnyalatúak. Felülről nézve spirális formát mutat. Nem szokatlan ennél a fajnál sem hogy a levélhegyei elbarnulnak, ez teljesen természetes jelenség a Szanszevéráknál. Ennek a fajnak a virágzása is szokatlan. A legtöbb Anyósnyelv virágzás után elpusztul és a levelek dugványozásával lehet továbbszaporítani, ez a faj azonban virágzás után nem hoz több levelet. Mint társai, ő is szereti az erős és közvetett napfényt, gyenge fényviszonyok mellett a levelek fakóak lesznek. Sem a hideg levegőt, sem a huzatot nem kedveli. A Törpe szamuráj a leveleiben tárolja a vizet, ezért a kaktuszhoz hasonlóan csak kevés vizet igényel és ritkán. Jó ha a földje két locsolás között kiszárad. A párát viszont kedveli, 50%-os páratartalommal már igen szép növényt nevelhetünk belőle. Ültetőközegéhez célszerű perlitet vagy tőzeget adni, hogy a jó vízelvezetést biztosítsuk számára. Az Ehrenbergii szamuráj szárazságtűrő és nincs természetes kártevő- vagy betegségproblémája, de a túlöntözés a gyökerek rothadásához vezethet. A növény levelei mérgezőek, lenyelés esetén hányáshoz vagy étvágytalansághoz vezet. Nem ritka azonban a Depresszió, Letargia vagy fokozott nyáltermelés sem.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

 

A növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés