Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Murdannia loriformis Bright Star

Ár:
4.490 Ft
Murdannia loriformis Bright Star
Cikkszám: 10166
Elérhetőség: 6 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 15 - 25 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft

Tulajdonságok

 • Fűszer- és gyógynövény
 • Örökzöld
 • Szobanövény
 • Télállósági zóna (USDA): 9b - 11
 • Kifejlett növény magassága: 30 - 50 cm
 • Fényigénye: félárnyékos, árnyékos
 • Vízigénye: átlagos
 • Páraigénye: magas
 • Talaj pH értéke: 6.1 - 7.5
 • Ültetőközeg: ásványi anyagokban gazdag virágföld
 • Szaporítás: dugványozással
 • Levél színe, mintája: lándzsa alakú levelek zöld, ezüstzöld csíkkokkal a közepén
 • Virág színe: lila, krémfehér
 • Ehető: levele (Antioxidáns, méregtelenítő)
 • Állatbarát

Leírás

A thaiföldi orvoslás gyógynövényként alkalmazza. Eredeti élőhelyén földtakaróként növekszik, hazánkban kiválóan alkalmas szobanövényként tartva. Kedveli a félárnyékos, árnyékos helyeket. Ázsia trópusi és szubtrópusi területein 30 - 50 cm magasra növekszik. Az olivazöld lándzsa alakú levelei középen világos ezüstöszöld csíkokkal teszi különleges látvánnyá. Apró lila vagy krémfehér virágokat képez. Megelégszik az általános virágfölddel is, de az ásványi anyagokról és egyéb tápanyagokról folyamatosan gondoskodni kell. Karbantartása nem túl igényes. Talaja legyen állandóan nedves, de nem vizes. Levélhajtásokról, dugványokról szaporítható. Körülbelül 6-8 hét alatt alakulnak ki gyökerei. A thaiföldiek immunrendszererősítőként, méregtelenítő kúrákhoz és daganatok ellen alkalmazzák. Turmixok, saláták és Smoothie-k készülnek belőle. Azonban minden esetben kérje ki orvosa vagy dietetikusa tanácsát. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés