Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Amorphophallus rivieri Konjac

Ár:
3.490 Ft
Októbertől áprilisig csak a növény gumóját értékesítjük, levelek nélkül!
Cikkszám: 11210-1
Elérhetőség: 18 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): Nincs megadva
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft

Tulajdonságok

 • Kontyvirágféle
 • 120-180 cm magas és
  45-60 cm átmérőjű
 • Zóna: 6a - 11
 • Közvetett napfény, félárnyék
 • Szárazságtűrő
 • pH: 6.6 - 7.5
 • Tápanyagdús humuszban gazdag jó vízáteresztő talaj
 • Szaporítás: magvetés, hajtásfelosztás
 • Bíborvörös virág
 • Virágzás: III-V hó
 • Gumója ehető

Leírás

A Gumipálma néven is ismert növény Japán, Kína és Indonézia trópusi és szubtrópusi területein őshonos növényfaj. Föld alatti gumói akár a 25 cm-t is elérhetik, szárnyalt levelei 130 cm-re is megnőnek, virága hosszú, tőrszerű, maximum 55 centiméter. A keményítőtartalmú gumót lisztkészítésre, lekvárkészítésre, és az állati eredetű zselatin helyettesítésére alkalmazzák. A leopárdkontyvirág szárított gumója körülbelül 40% glükomannánt (poliszacharid) tartalmaz, melyből lisztet készítve, majd hozzá vizet adva konjakgumi (konjakglükomannán, E425 emulgeálószer).Iigen alacsony kalóriatartalma és nagyon magas rosttartalma miatt diétás élelmiszerekben is felhasználható.  Télen a növényt visszavágják és a gumóját papírba csomagolva, száraz, hűvös helyen teleltetik át, majd késő tavasszal elültetik. Ez a későn érő fajta nyár elején kezd el növekedni. Virága közvetlen a gumóból hajt ki és elég kellemetlen illatú. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés