Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alpinia zerumbet Variegata

Ár:
10.900 Ft
Alpinia zerumbet Variegata
Cikkszám: 10092-2
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 90 - 100 cm
Szín: Variegata
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft

Tulajdonságok

 • Gyömbérvirágúak
 • 1,5 - 2 m magas
 • Zóna: 8 - 11
 • 50%-os árnyékban
 • átlagos vízigény
  50% páratartalomban
 • Talaj: 2 rész tőzegmoha, 1 rész perlit vagy homok
 • Szaporítás: magvetéssel vagy szétválasztással
 • 60 cm-es hosszú zöld levelek krémes sárga csíkokkal
 • Virágzás: V - VI
 • elefántcsont színű virágok

Leírás

Egy igen dekoratív levélzetű gyömbér. Kifejlett magassága elérheti az 1,5-1,8 métert is. Szereti a napos fekvést, tavasztól őszig kint érdemes tartani a szabadban. Teleltetése szükséges. Egy igazi egzotikus gyöngyszem a gyömbérek közt. Virágozni egyáltalán nem fog, vagy csak nagyon ritka esetekben a mi éghajlatunkon. Leginkább folyamatosan és egyenletesen nedves körülmények közötti talajt kell biztosítani számára, viszont nem tolerálja az álló vizet. Nem különösen válogatós a talajtípusok között ,de legyen laza, tápanyagban gazdag és jól tartsa a nedvességet. Némileg toleráns a városi szennyezéssel szemben. Ez a gyömbér fajta jó választás, ha a kertje díszítéséről szeretne gondoskodni. Kiültetve kizárólag késő tavasztól kora őszig lehet, de nem tanácsoljuk. Legmegfelelőbb számára, ha egy kültéri cserépbe tesszük és úgy tartjuk a kertünkben. Amikor szabadtéri tárolóedényekben, cserépben tartjuk növényünket, gyakoribb öntözésre lehet szükségük, mint a kertben kiültetett növénynek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés