Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Portodora

Ár:
6.900 Ft
Alocasia Portodora
Cikkszám: 10075-1
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 80 - 100 cm
Szín: Zöld

Leírás

A szemet gyönyörködtető Portodora levelei sötétzöldek és hullámos szélei vannak. Az Alocasia odora és az Alocasia portei keresztezéséből származó hibrid növény kiválóan alkalmas más egyéb növények mellé, köré, főleg az árnyékkedvelő növényeknek biztosít tökéletes környezetet. A vegetációs időszakban szokott virágozni is, de virágja eltörpül az erős és impozáns levelei között.. A szárak vastagok, húsosak, amivel a hullámos szélű leveleket tartják. A Portodora elefántfül a részleges árnyékot kedveli, viszont reggeli és a késő délutáni órákban érheti a napsütés. Ehhez nedves, szerves anyagokban gazdag talaj szükséges megfelelő vízelvezetéssel, mert gyökerei nem szeretik a pangó vizet. A fajta puszta mérete miatt csak a legnagyobb konténerek alkalmasak nevelésére. kis cserépben nem fogja elérni a rá jellemző méreteket. 

Amennyiben a nővény tavasztól (május első hete) kiültetésre kerül a kertbe, erőteljes növekedésbe kezd. Ősszel vissza lehet cserepezni a növényt  és a lakásban tartani. Téli időszakban a szobai tartás és kevesebb fény miatt csak 1-3 levelet szokott tartani a növény, de tavasszal ismét hajt folyamatosan. Vegetációs időszakban 7-10 naponta lehet tápoldatozni levél dísznövényeknek való tápoldattal, téli időszakban havonta egyszer. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés