Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Lauterbachiana

Ár:
6.990 Ft
Alokázia Lauterbachiana
Cikkszám: 10069-1
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 70 - 80 cm
Szín: Zöld
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
Fűtőtasak 40 órás Fűtőtasak 40 órás
390 Ft
Fűtőtasak 72 órás Fűtőtasak 72 órás
690 Ft
Kókuszrostkaró 150 cm Kókuszrostkaró 150 cm
2.490 Ft
Kókuszrostkaró 80 cm Kókuszrostkaró 80 cm
1.190 Ft
Kókuszrostkaró 120 cm Kókuszrostkaró 120 cm
1.490 Ft

Tulajdonságok

 • Kontyvirágféle
 • Magassága: 100 - 120 cm
 • Zóna: 9a - 11
 • Napos, félárnyékos
 • Közepes vízigényű, szereti a párát
 • jó vízáteresztő, laza talaj
 • pH: 6.0 - 7.5
 • Szaporítás: rizómák felosztásával
 • lándzsa alakú zöld levelek, 60 cm
 • Hazánkban szobanövény
 • Mérgező

Leírás

Szokatlan, egyenesen felfelé álló levelei jellemzik ezt az örökzöld évelő növényt. Indonéziából és Új-Guineából származik. Lassan kúszó földalatti rizómáiból növeszti a húsos törzsszerű szárakat. Minden "törzs" több keskeny lándzsa alakú, hosszú szárú levelekből áll, melyeknek szélei csipkézettek, hullámosak. A merev, viaszos, sötétzöld levelek fonákja bordó-lila színűek, szárai szintén lilás árnyalatban pompáznak. Gyönyörű növények, az Alocasia lauterbachiana trópusi hatást kölcsönöz környezetének bárhova ültetjük. Olyan helyet válasszon, ahol teljes árnyékolást tudunk a növény számára biztosítani. Talaja legyen szerves anyagokban gazdag és jó vízáteresztő. Ez az növény elviseli a nedves talajt a nagyobb melegben, de huzamosabb ideig ne álljon vízben, mert az gyökér rothadáshoz vezethet. A hideg- és szélérzékeny lauterbachiana, megbirkózik a hidegebb környezettel is rövid távon, de a fagyoktól óvni kell. A mi éghajlatunkon többnyire cserepes növényként van tartva, de tavasztól őszig nyugodtan kiültethető a kertbe egy árnyékos fekvésbe. A kifejlett növény eléri az 1-1,2 métert is, rengeteg sarjat nevel, melyeket folyamatosan le lehet róla választani. Egy igazi különlegesség az Alokáziák között. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés