Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Figyelmeztetés

 

Kérjük vegye figyelembe, hogy a képek elsősorban tájékoztató jellegűek, a növények mérete, színárnyalata részben eltérhet a képen látott növényekétől, mert eltérő helyiségekben és fényviszonyokban fényképezzük őket. A leírásokat több külső forrásból és saját tapasztalatok alapján készítjük. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

Alocasia Hilo Beauty

Ár:
7.990 Ft
Alocasia Hilo Beauty
Cikkszám: 11063
Elérhetőség: 46 db raktáron
Méret (magasság cseréppel együtt): 20 - 30 cm
Szín: Zöld-fehér

Tulajdonságok

Alocasia Hilo Beauty
 • Kontyvirágféle
 • Örökzöld
 • Szobanövény
 • Klíma-zóna (USDA): 9a - 11
 • Kifejlett növény magassága: 180 - 200 cm
 • Fényigénye: félárnyékos
 • Vízigénye: magas
 • Páraigénye: 60 - 65%
 • Talaj pH értéke: 6.1 - 7.5
 • Ültetőközeg: álló víz vagy nedvességet megtartó talaj, lehet savas, agyagos és homokos is.
 • Szaporítás: rizomáról
 • Levél színe, mintája: zöld szívlevelek sárga foltokkal
 • Virágzás: egyes termesztők szerint nem hoz virágot
 • Nem ehető
 • Mérgező: Bőr- és szemirritáló, gyomorpanaszok
 • Nem állatbarát

Leírás

Ez egy ritka Elefántfül növény, az Alocasia 'Hilo Beauty' a hawaii Hilo-ban, egy olyan városban tűnt fel, amely számos ritka őshonos növény otthona a nagy szigeten. Ez a spontán hibrid néhány évvel ezelőtt jelent meg. A növénykutatók még keresik a fajokat, melyekből létrejött, mivel természetes úton mutálódott, nehéz dolguk van az aroid szakértőknek. Hivatalosan az Alokáziák közé sorolták a Hilo Beautyt, de tagadhatatlan, hogy van némi köze a Kolokáziákhoz is. Rizomája rövid, ami azonban a Caladium fajokéval hasonlatos. Ne csodálkozzunk tehát, ha a kereskedelemben Colocasia Hilo Beauty néven is rábukkanunk.  A Filodendron-család trópusi tagja. Kékes-fekete árnyalatú szárain, nagy szív alakú leveleket nevel, melyek zöld alapon világoszöld és sárga foltokkal tarkítja magát. Természetes környezetükben akár 2 méter magasra is megnő, hazánkban sajnos nem éri el ezeket a méreteket, csak ha üvegházban tartják. A Hilo Beauty Elefántfület a hideg hónapokban védeni kell a fagytól és nyáron a forró tűző napsütéstől is. Melegkedvelő, sok locsolást és fényt igénylő növény. (Forrás: Arkansasi Egyetem: https://www.uaex.edu/yard-garden/resource-library/plant-week/hilobeauty-elephantear-6-3-05.aspx)

Kiegészítés: egy tanulmány ízeire szedte a Hilo Beautyt és arra a következtetésre jutott, hogy Caladium praetermissumként mutatja be ezt a fajtát. (Forrás: Wageningen University: https://www.aroid.org/genera/changes/Aroideana0320006.pdf )

Nos, hogy a növénytudomány végül meddig vitatkozik a növény nevén és hovatartozásán, vajmi kevésbé izgató számunkra, mint a Hilo Beauty csodálatos és izgalmas megjelenése!

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 04. 19.
Nagyon szép levélzettel rendelkező növény. Imádom.

A cserepes növények méretei minden esetben cseréppel együtt értetendők.

Az ezen a weboldalon található információk és növényleírások a kertészeti könyvtárunkban végzett kutatásokon alapulnak, online forrásokból, valamint a kertészek által végzett megfigyelésekből. Ezenkívül beépítjük a másoktól kapott észrevételeket, tapasztalatokat és örömmel fogadjuk, ha visszajelzést kapunk azoktól, akik további információkkal és tapasztalatokkal rendelkeznek, hogy másoknak is segítséget nyújthassunk, különösen a trópusi növények hazai tartásáról. A növények jellemzői és igényei a tartástól és a klímától függően eltérhetnek.

A fényképek tájékoztató jellegűek és a szerzői jogok védelme alatt áll (1999. évi LXXVI. törvény és Szjt. 31.§; Btk. 385. §). A növények érkezéskor vannak lefényképezve. A tartási, szállítási és időjárási körülmények befolyásolják a növények állapotát és kinézetét, ezért a valóságban eltérhetnek a weboldalon közzétett fényképektől. A képek a növények és termékek illusztrálására szolgálnak, ezért erre való hivatkozást reklamációk alapjául nem fogadunk el. Ahogyan az az ÁSZF-ünk 4.2-es paragrafusában is szerepel. A fényéképek, amik nem a Home Garden Deko Kft. tulajdonában állnak, azoknak a forrásmegjelölésük a tulajdonosoknál megtalálhatóak vagy közvetlen a képek alatt meg vannak jelentetve.

Szállítási feltételek    Általános szerződési feltételek Tájékoztatók, nyomtatványok
     
     
     
     

 

Csak Neked

Keresés